Δραστηριότητες

Η καθημερινότητα των παιδιών στο Genius Pre School θέλουμε να είναι όσο πιο ευχάριστη και ενδιαφέρουσα γίνεται. Γι’ αυτό έχουμε φροντίσει να περιέχει ένα πλήθος δραστηριοτήτων. Αυτές οι δραστηριότητες έχουν επιλεχθεί με στόχο να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών για:

- Μαθησιακή Ανάπτυξη
- Σωματική & Κινητική Ανάπτυξη
- Κοινωνικοσυναισθηματική Ανάπτυξη

Και επειδή οι ανάγκες κάθε τμήματος είναι διαφορετικές, οι δραστηριότητες προσαρμόζονται ώστε να προσεγγίζουν θέματα που αφορούν πραγματικά τα παιδιά, τους προκαλούν ενδιαφέρον, εξελίσσουν τα ταλέντα τους και δομούν τις ιδέες τους για τον κόσμο.

Μαθησιακή Ανάπτυξη


01

Γλώσσα

Τα παιδιά λατρεύουν τις ιστορίες. Για να μπορούν όμως να τις αφηγηθούν ή να τις ακούσουν χρειάζεται να κατανοήσουν την ελληνική γλώσσα. Σιγά σιγά θα μάθουν βασικές έννοιες, τρόπους ανάπτυξης ιδεών και όλα αυτά όχι μέσω στείρας εκπαίδευσης αλλά μέσω επιλεγμένων βιβλίων και παιχνιδιού.

02

Μαθηματικά

Ένα ακόμη απαραίτητο μαθησιακό εφόδιο που χρειάζεται να έρθουν σε επαφή τα παιδιά είναι οι μαθηματικές έννοιες. Και αυτό γιατί τα παιδιά παρατηρούν, ρωτάνε, συγκρίνουν. Για όλα αυτά χρειάζεται να αποκτήσουν ένα βασικό γνωστικό υπόβαθρο το οποίο θα εξελίξουν στη συνέχεια όταν πάνε Δημοτικό.

03

Αγγλικά

Τα αγγλικά υπάρχουν πλέον στη καθημερινότητά μας, γι’ αυτό είναι καλό τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία να είναι εξοικειωμένα με την αγγλική γλώσσα. Η επαφή τους με τα αγγλικά γίνεται αβίαστα και ευχάριστα μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων.

04

Δανειστική Βιβλιοθήκη

Τα βιβλία αποτελούν το ισχυρότερο «όπλο» γνώσης. Στις εγκαταστάσεις του Genius έχουν φροντίσει να υπάρχει ο θεσμός της δανειστικής βιβλιοθήκης. Σ’ αυτήν τα παιδάκια από πολύ μικρή ηλικία θα έρθουν σε επαφή με αξιόλογα παιδικά βιβλία. Το κέρδος τους θα είναι διπλό: Όχι μόνο θα εξελίσσουν τη μαθησιακή τους ανάπτυξη αλλά θα μάθουν να αγαπούν τη γνώση.

Σωματική & Κινητική Ανάπτυξη


01

Γυμναστική

Νους υγιής εν σώματι υγιεί, έλεγαν οι πρόγονοι μας. Σκοπός της γυμναστικής στο Genius είναι η απόκτηση σωματικής υγείας των παιδιών. Τα παιδιά μέσα από ευχάριστες ασκήσεις θα αποκτήσουν ευλυγισία, θα εκτονωθούν και θα νιώσουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

02

Χορός

Το παιδί έρχεται σε επαφή με τη κίνηση και τον ρυθμό μέσω του χορού. Η χορογράφος του Βρεφονηπιακού σταθμού μας θα εξοικειώσει τα παιδιά με τις τεχνικές του χορού και με αφορμή το χορό, το παιδί θα καλλιεργήσει καλύτερα τις λειτουργικές δεξιότητες του σώματός του.

03

Μουσικοκινητική αγωγή

Με μία σειρά μουσικοκινητικών παιχνιδιών και ασκήσεων, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τη μουσική, τη κίνηση, το τραγούδι, το ρυθμό. Έτσι σιγά σιγά θα μάθουν να ελέγχουν το σώμα και τις κινήσεις τους ενώ θα έχουν και καλύτερη αίσθηση του χώρου. Ταυτόχρονα θα μάθουν να εκφράζονται μέσω των τραγουδιών.

04

Θεατρικό παιχνίδι

Η θεατρική πράξη φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στον καλλιτεχνικό κόσμο. Με αφορμή το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά θα μπορέσουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, να τονώσουν την φαντασία τους, να εξελίξουν την ομιλία τους αλλά και να συνεργαστούν αποτελεσματικά.

Κοινωνικοσυναισθηματική Ανάπτυξη


01

Project

Τα project είναι μία σύγχρονη μορφή διδασκαλίας. Αυτή περιλαμβάνει σχέδια εκπαιδευτικής δράσης τα οποία πραγματοποιούνται ανά ομάδες και βασίζονται στη συνεργασία παιδιών και παιδαγωγού.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Τα παιδιά από κοινού με τον παιδαγωγό αποφασίζουν να ερευνήσουν ένα θέμα το οποίο τους ενδιαφέρει. Αφού αποφασιστεί το θέμα, τα παιδιά αρχίσουν και εργάζονται ομαδικά αλλά και ως μονάδες για να βρουν μία λύση σε ένα πρόβλημα που μπορεί να υπάρχει, αναλύουν και τέλος καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα πάνω στο θέμα που έχουν επιλέξει.

Η μέθοδος αυτή είναι ιδιαίτερα αποδοτική και αγαπητή και είναι σίγουρο ότι τα παιδιά θα την απολαύσουν!

02

Κηπουρική

Ένα αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων μας είναι και η ενασχόληση των παιδιών με τον λαχανόκηπο. Η μεγάλη μας αυλή έχει διαμορφωθεί ώστε τα παιδιά να έχουν άμεση επαφή με τη φύση και να νιώθουν οικεία με τη γη και όλα όσα προσφέρει απλόχερα στον άνθρωπο. Μέσα από το μάθημα κηπουρικής τα παιδιά θα μάθουν να περιποιούνται τα φυτά και τους καρπούς που παράγονται. Μ’ αυτό το τρόπο θα σέβονται περισσότερο το περιβάλλον αλλά και θα αντιληφθούν όλες τις ευεργετικές αξίες των φρούτων και των λαχανικών, καταναλώνοντας τα και εντάσσοντάς τα στη καθημερινή διατροφή τους.