Μεταβρεφικό Τμήμα

01

Ηλικιακή ομάδα

Το μεταβρεφικό μας τμήμα παρέχει στα παιδιά αυτής της ηλικίας τη δυνατότητα να μάθουν και να εξερευνούν. Στα ολιγομελή τμήματά μας, οι παιδαγωγοί μπλέκουν τη μάθηση με το παιχνίδι. Μέσω της βιωματικής εμπειρίας, το παιδί μαθαίνει βασικά στοιχεία της κοινωνικής ζωής και της ένταξης σε ένα πιο οργανωμένο περιβάλλον. Αρχίζει και αποκτά επαφές και μαθαίνει να αναπτύσσει την αυτονομία του.

02

Στόχος

Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στο κάθε παιδάκι να μάθει να συνυπάρχει σε μία μικρή κοινότητα με τους συνομηλίκους του. Αναπτύσσοντας την ενσυναίσθηση μέσα από κατάλληλα παιχνίδια και δραστηριότητες το παιδί θα χαίρεται να παίζει και να ανήκει σε μία μεγάλη παρέα και θα μάθει την αξία της. Βέβαια, όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον και μέσω του παιχνιδιού και της διασκέδασης που έχουμε φροντίσει να εξασφαλίσουμε.

Τμήματα

Βρεφονηπιακός Σταθμός Ανατολική Θεσσαλονικη

Βρεφικό Τμήμα

Το βρεφικό τμήμα αποτελεί τη μετάβαση από τη μητρική αγκαλιά στην αγκαλιά των παιδαγωγών μας. Σύμφωνα με μελέτες, έχει αποδειχθεί ότι από πολύ μικρά, τα βρέφη είναι ικανά να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον. Γι’ αυτό φροντίζουμε να δέχονται ερεθίσματα που θα τα βοηθήσουν στην ανάπτυξή τους.


Περισσότερα

Μεταβρεφικό Τμήμα

Πλέον το παιδί μπορεί να αρχίσει να κοινωνικοποιείται και να αναπτύσσει την ομιλία του. Με τις κατάλληλες δραστηριότητες, που εμπλουτίζονται όσο το παιδί μεγαλώνει, αρχίζουμε να καλλιεργούμε τις κοινωνικές του δεξιότητες, αλλά και την αυτοπεποίθησή του.


Περισσότερα
Βρεφονηπιακός Σταθμός Ανατολική Θεσσαλονικη
Βρεφονηπιακός Σταθμός Ανατολική Θεσσαλονικη

Προνηπιακό Τμήμα

Έχοντας αναπτύξει τη γλωσσική και νοητική του κατάσταση, το προνήπιο πλέον χρειάζεται να αναπτύξει και την πολύπλευρη προσωπικότητά του. Μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητές μας, θα αναπτυχθεί σωματικά, συναισθηματικά αλλά θα ανακαλύψει και τα ταλέντα του. Επιπλέον, αρχίζει να μαθαίνει και έννοιες όπως η φιλία και ο σεβασμός.


Περισσότερα

Νηπιαγωγείο

Το νήπιο, ένα βήμα πριν το δημοτικό, αφενός πρέπει να ολοκληρώσει την ολόπλευρη ανάπτυξή του και αφετέρου πρέπει να προετοιμαστεί για τον μαθησιακό κύκλο που θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά. Οι δραστηριότητες πληθαίνουν συνεχώς, η επαφή με τη φύση είναι όλο και πιο έντονη και το παιδί παίρνει όλα τα εφόδια για ένα δημιουργικό μέλλον, όντας σίγουρο για τον εαυτό του και αγκαλιάζοντας την μοναδικότητά του.


Περισσότερα
Βρεφονηπιακός Σταθμός Ανατολική Θεσσαλονικη