Προνηπιακό Τμήμα

01

Ηλικιακή ομάδα

Τα μικρά μας στο προνηπιακό τμήμα είναι έτοιμα για να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες και να εξασκήσουν περισσότερο τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Οι παιδαγωγοί πλέον μπορούν να συνεννοηθούν άνετα με τα προνήπια και να τους δώσουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε projects.

02

Στόχος

Η φαντασία έχει το πρώτο λόγο στα παιδιά αυτής της ηλικίας. Για να την αναπτύξουν όμως χρειάζονται οι κατάλληλες δράσεις που θα ενισχύσουν την κρίση τους, θα τους βάλουν σε διαδικασίες συνεργασίας και θα εξελίξουν περαιτέρω τον λόγο τους. Στα προνήπια, επιδιώκουμε την ενεργοποίηση της σκέψης τους, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούμε να τους κάνουμε να ανακαλύψουν τα ταλέντα που έχουν, μέσα από ευρηματικά παιχνίδια και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Τμήματα

Βρεφονηπιακός Σταθμός Ανατολική Θεσσαλονικη

Βρεφικό Τμήμα

Το βρεφικό τμήμα αποτελεί τη μετάβαση από τη μητρική αγκαλιά στην αγκαλιά των παιδαγωγών μας. Σύμφωνα με μελέτες, έχει αποδειχθεί ότι από πολύ μικρά, τα βρέφη είναι ικανά να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον. Γι’ αυτό φροντίζουμε να δέχονται ερεθίσματα που θα τα βοηθήσουν στην ανάπτυξή τους.


Περισσότερα

Μεταβρεφικό Τμήμα

Πλέον το παιδί μπορεί να αρχίσει να κοινωνικοποιείται και να αναπτύσσει την ομιλία του. Με τις κατάλληλες δραστηριότητες, που εμπλουτίζονται όσο το παιδί μεγαλώνει, αρχίζουμε να καλλιεργούμε τις κοινωνικές του δεξιότητες, αλλά και την αυτοπεποίθησή του.


Περισσότερα
Βρεφονηπιακός Σταθμός Ανατολική Θεσσαλονικη
Βρεφονηπιακός Σταθμός Ανατολική Θεσσαλονικη

Προνηπιακό Τμήμα

Έχοντας αναπτύξει τη γλωσσική και νοητική του κατάσταση, το προνήπιο πλέον χρειάζεται να αναπτύξει και την πολύπλευρη προσωπικότητά του. Μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητές μας, θα αναπτυχθεί σωματικά, συναισθηματικά αλλά θα ανακαλύψει και τα ταλέντα του. Επιπλέον, αρχίζει να μαθαίνει και έννοιες όπως η φιλία και ο σεβασμός.


Περισσότερα

Νηπιαγωγείο

Το νήπιο, ένα βήμα πριν το δημοτικό, αφενός πρέπει να ολοκληρώσει την ολόπλευρη ανάπτυξή του και αφετέρου πρέπει να προετοιμαστεί για τον μαθησιακό κύκλο που θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά. Οι δραστηριότητες πληθαίνουν συνεχώς, η επαφή με τη φύση είναι όλο και πιο έντονη και το παιδί παίρνει όλα τα εφόδια για ένα δημιουργικό μέλλον, όντας σίγουρο για τον εαυτό του και αγκαλιάζοντας την μοναδικότητά του.


Περισσότερα
Βρεφονηπιακός Σταθμός Ανατολική Θεσσαλονικη